Nymfefiske

Nymfefiske har sammen med våtfluer vært trenert som fluefiskemetoder. For mange år siden kjøpte jeg inn noe fluebinderemedier for å lage nymfer men det ble bare med innkjøpet. Etter at 2015 var ferdig og 2016 sesongen stod for døren tok jeg opp hansken som hadde ligget å støvet til, for jaggu ta så satte jeg nymfefiske på tapeten til årets sesong.

Mens tankene begynte å pense seg inn på nymfefiske fant jeg fort ut at her må jeg søke kunnskap før jeg overanalyserte metodene og dannet min egen lille fasit.
Jeg tok tidlig forbindelse med Stig Vivelid-Nilssen om temaet nymfefiske, han ga meg nyttig informasjon og motivasjon til å fortsette videre. Nettet ble saumfart og ulike nettfora ble lest om og om igjen. Jeg fant frem en nedstøvet nedstøvet bok som jeg anskaffet meg for mange år siden, Nymfefiske av Tom Skyrud, som ble en en kjent gjenganger på t-banen. Hends flytying and flyfishing II ble kjøpt inn. Noe mer fluebindematerialer og  tungstenhoder er også kjøpt inn.

2016-03-08 08.54.33

Jeg innså tidlig i prosessen at, «Ørjan, du er ingen A4 nymfer der du traver i vei med en 7,6 ft 4’er og en 8ft 3’er stang.»
Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle benytte meg av den stangparken jeg allerede var i besittelse av, dette selv om jeg etter om jeg ville gå glipp av endel rekkevidde innen tsjekkisk- og fransk nymfefiske. «Den som intet våger, kan ikke vinne» Utallige YouTube videoer er sett gang på gang om sight-nymphing, klink&dink og kortlinenymfing.

Ettersom sesongen starter i stille vann så er det i all hovedsak bindt opp nymfer til akkurat det.  Utover i sesongen dreies det mer mot elv så nymfer til både ørret og skal bindes.

image           image

Nymfefiske er for meg et uprøvd område og jeg tråkker barfotet rundt i maurtua som ligger i tornekrattet. For å ikke gå i ulendt terreng så gleder jeg meg til å delta på Invicta sin temakveld om kortlinenymfing i kveld.

/ Ørjan /

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..