Fluebinding

/ FerskvannSaltvann /

20160216_221801-1

 

 

 

 

 

 

Fluebinding er en aktivitet vi koser oss med gjennom hele året.
Det er vel ingen hemmelighet at tiden foran bindestikka er mest kjærkommen i de tunge vintermånedene mens vi venter på at de ulike delene av sesongen skal komme i gang. Vi binder selvsagt også fluer i fiskesesongen, både for å tette hull som har oppstått i de ulike flueboksene, men også for å lage nye insekter eller byttedyr som vi har oppdaget at finnes i Hemmeligelva som renner ut av Hemmeligvannet.

Vi binder det aller meste av fluer selv, og det er ofte tilgangen på materialet som begrenser hva vi binder og ikke ferdighetene. Det finnes utrolig mange dyktige fluebindere rundt omkring i Norge og verden forøvrig, som vi har hentet inspirasjon fra. Mange av disse har delt sine fluer i form av detaljerte bindebeskrivelser, eller gode forklarende filmer på for eksempel Youtube.
I FULL Flex har vi en liten kongstanke om at «du skal som et minimum kjenne han som har bundet flua» for at vi skal kunne bruke den. Dette handler ikke om en sær nisje, men mer om at vi ønsker å binde våre fluer selv og der vi har hentet inspirasjon og fått inn fremmede fluer i boksen, så skal det være fra en som har lært oss dette slik at vi kan ta opp arven og lage de selv, fremfor å sette til livs masseproduserte insekter og byttedyr fra en fabrikk i Kina.
Tilfredstillelsen av å lande en fisk som er tatt på en selvbundet flue kan uansett ikke måle seg med å fange på kjøpefluer.

Vi har en liten serie med fluebinding som vi kaller «Fluebinding #1» hvor #1 beskriver hvilken kveld i rekkene det er vi binder. Vi har akkurat gjennomført Fluebinding #3, men det betyr ikke at vi kun har bundet tre kvelder sammen her livet, men etter at vi strukturerte litt og lagde en plan med bindingen er vi kommet dit i serien. Vi har mange timer sammen foran bindestikkene, og vi koser oss like mye hver gang.

For tiden er vi inne i en periode hvor vi binder fluer som er tiltenkt et liv i saltvann. Sjøørretsesongen varer strengt tatt hele året og for vår del er det det første som står for tur. Vi har laget en liten oversikt over hvilke fluer vi bruker i saltvann og vil etterhvert som våren nærmer seg også oppdatere hva som er mest brukt i ferskvann. Foreløpig har vi bare satt inn et lite bilde og en kort tekst om hver flue, men planen er at vi skal oppdatere litt mer etterhvert.

Vi er helt klart åpne for innspill, tilbakemeldinger og tips for hva vi eventuellt mangler i boksene våre og hva som kan utfordre oss både bak stikka, men også langs sjøen på jakt etter sjøørret.
Ikke vær redd for å ta kontakt med oss.

/ Ronny & Ørjan /

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..