Saltvann

CDC Reke

Denne reka er bundet med en kropp av CDC fjær, som gjør at den får en livlig og fin gange i vannet. Dette er helt klart en av mine favorittfluer i sjøen etter sjøørret. Flua er inspirert etter Runar Kabbe ved Nordisk fiskeutstyr, men vi har gjort en liten vri med tinselen på selve kroppen til flua i forhold til den som Runar binder – uten at det er snakk om noen revolusjon.
Denne binder jeg oftest i orange, men jeg har også hvite, røde, rosa og tan i boksen. Noen fluer har jeg også bundet i to farger, gjerne orange og tan, for å få litt mer kontrast i flua.

CDC reke #6

CDC reke

Dubbing reke

Dubbing reka er ganske lik den som er lagd av CDC, bare at denne har en kropp laget av dubbing. Reka har mange av de samme prinsippene som CDC reka, men har ikke helt og fullt den samme livlige gangen i vannet. Fordelen med flua er at den kan lages i alle farger som dubbingen kommer i og således gir et større spekter enn CDC reka.
Vi bruker ICE DUB i diverse farger til dubbing reka vår.
Silver holographic er helt klart min favoritt og har som rekord 10 sjøørret på 11 kast!
Min teori er at jeg tror denne fargen ofte også kan gå for å være småfisk og ikke bare en reke.

Dubbing reke

Dubbing reke

Ribbon reke

Ribbon reka er bundet etter inspirasjon av Barry Ord Clarke og kroppen er av organzabånd i utvalgte aktuelle farger, kjøpt på Panduro. 12mm bredde anbefales.
Denne er foreløpig uprøvd, men teorien er at den skal imitere litt mindre og tynnere reker på grunt vann, siden det er en relativt liten og spinkel imitasjon. – Mer om flua kommer etterhvert som vi får testet den. Den er foreløpig bundet i orange og tan.

Ribbon reke

Ribbon reke

Jiggy

Jiggy er i utgangspunktet en imitasjon av tobis, men har vist seg og også kunne imitere sild og annen småfisk.
Jiggyen bindes i flere farger, men vi bruker alltid en base av hvit som undervinge.
Dette er en «must have» flue i boksen og ofte en startflue når jeg setter i gang fisket en dag. Enkel å binde, lett å fiske med og den fanger!

Jiggy

Jiggy

Clouser

Clouser er mye av det samme som jiggy, men de lærde strides hvilken av de som er best. Det blir litt smak og behag, men vi bruker begge.
Bindes i de samme fargene som jiggy.

Clouser

Clouser

Klympen

Klympen er bundet etter inspirasjon fra Eivind Berulfsen, selv om flua sies å ha sin opprinnelse fra Bornholm. Flua har sitt beste virke under loppefiske hvor den pulserende selulla har vist seg svært attraktiv for sjøørreten.
Klympen bindes i fluoriserende orange selull og flua lyser godt opp i kaldt vintervann.

Klympen

Klympen

Krampa

Krampa er på mange måter lik som klympen, og vi har hentet inspirasjon fra samme mann. Forskjellen er CDC fibrene som er bundet inn. Dette gjør at flua flyter bedre og gir et annet bevegelsesmønster, noe som igjen medfører at den skiller seg litt ut i forhold til andre lopper i vannet.

Krampa

Krampa

Hololoppa

Hololoppa er enda en flue hvor mønsteret er hentet hos Fluefiskern. Flua er ment å fiskes som en tangloppe, men kan også gjøre en god jobb som en liten reke. Foreløpig er det kun Ørjan som har brodert denne i stikka, og den er uprøvd for oss begge, men vi ser frem til å teste den i løpet av sesongen.

Hololoppa

Hololoppa

Hvit Zonker

Hvit Zonker er hentet fra forumet på fluefiskesiden.no. Den er en liten sildeimitasjon som skaper liv med den livlige kaninstrimlen og gjenskinn med den sølvfargede mylarslangen. Flua står oppført på vår egen Fluebinding #4.

Hvit Zonker

Hvit Zonker

Vaskebjørn

Endelig er også vaskebjørnen i boksene våre. Vaskebjørnen har virkelig blitt signaturflua til Berulfsen, men det er et gammelt mønster som såvidt vi vet har sitt opphav hos Christian Schanche. Uansett er det en flue som har blitt meget populær de siste årene og vi gleder oss til å teste den. Vi har bundet den i standarfarge med rødt som triggerpunkt, men også noen i fluoriserende grønn og fluoriserende gul for å teste ut litt – vi har ingen ide om dét vil funke. Romjulsbinding.

Vaskebjørn

Vaskebjørn

 

 

 

 

 


Superflua

Superflua er er kreasjon skapt av Kenneth Bringsdal og har levd et mystisk skjult liv en periode, men nå som katta er ute av sekken, eller som vi sier, flua er på plass i boksen er  det på høy tid å gi Kenneth kred for flua. Dette er så langt den eneste salte flua vi har som er lagd på tube, et nytt, men spennende bekjentskap.

Superflua

Superflua

 

 

 

 

 

Kobberbassen

Vi har skjønt at dette er en flue i mange varianter og mange fasonger. I søken etter å få landet denne i sjøboksene våre har vi foreløpig konsentrert oss om to varianter. Den første er denne med copper Ice Dub fra Hareline bundet på en enkeltkrok. Vi har brukt fluoriserende orange bindetråd som også gir et lite triggerpunkt i form av et «opplyst» hode.

Kobberbassen

Kobberbassen

 

 

 

 

 

Guldbassen

Dette er den andre varianten vi har landet på. Den første forskjellen er at vi har bundet den på en dobbeltkrok, og således også har debutert med det. Vi valgte en Kamasan B270 og har konsentrert oss om #10 og #12.
Den andre forskjellen er at vi har blandet og mikset en pose med dubbing. 50% med Copper Ice Dub og 50% med Gold Ice Dub. Dette er blandet sammen i et salig glitter og kaos, men det skal visst gi resultater sies det, så det er verdt forsøket. Også har har vi gått for fire orange bindetråd.
Denne flua er så populær at den faktisk har sin egen Facebookside.

Guldbassen

Guldbassen

 

 

 

 

 


Knute

Jeg bruker stort sett uten unntak løkkeknuten til salte fluer. Dette fordi knuten gir fluene en litt mer livlig gange og muligheten til å bevege seg i løkka. Knuten er meget enkel å lage og utfordringen består egentlig bare av å ikke lage for stor løkke, men begrense størrelsen på den. Enkel og grei knute som gjør jobben.

Løkkeknute

Løkkeknute

 

 

 

 

 

 


Fargevalg

Det finnes mange teorier på hvilken farge man bør velge på fluene sine. Alle har sine synspunkter og vi er på mange måter verken eksperter eller ferdig utlært, derimot er vi ydmyke og åpne for andres meninger.

Vi bruker ofte tabellen under som en liten pekepinn på hva som kan fungere. Som dere ser av tabellen så er det flere farger som overlapper hverandre og da kommer gjerne erfaring, trua og ikke minst godt haill inn i bildet.
Det er verdt å merke seg at rosa ikke står i tabellen, men jeg bruker den fargen i ca samme område som hvit er markert her, altså fra litt over frysepunktet til ca 8 grader celsius +/-.

Tabell for fargevalg

Tabell for fargevalg

/ Ronny & Ørjan /