Epic 476 Olive

Epic 476 Olive Blank (7’6 #4)

Recommended line weight: AFTMA #4 
Length: 7’6″
Pieces: 4

Det hele startet sommeren 2015. Første gang jeg leste om Epic var i juli 2015, jeg fattet interesse for 476 med en gang. Saken er den at jeg har savnet en 4’er stang ettersom jeg syns 3’ern blir litt veik i vind og 5’ern blir overkill i marka og i små elver, med mindre det er vind. Jeg har vært tro mot Scott stenger, foruten den St.Croix klasse 7 som jeg har bygd til SØ. Kall meg gjerne naiv og trangsynt siden jeg ikke har kjøpt andre merker, jeg har prøvekastet med billigere og dyrere merker enn Scott, men konklusjonen har alltid vært «du vet hva du har i Scott.»

Tankene på en 4’er var på en Scott G2, men det var før jeg leste om Swiftflyfishing og Epic stengene og kjente behovet for en moderne glassfiberstang.

Lang historie kort. Jeg satt klar til å bestille en «Ready to Wrap 476» men så de var tomme for oliven da de solgte ut 3-delte stenger for å gjøre plass til 4-delte. Levering fra New Zealand tok en uke, det vil jeg si er imponerende.

Jeg var som en guttunge på julaften som venter på å åpne gaver da jeg hentet pakken. Endelig var stanga her, endelig skulle jeg få bygge fastglass glassfiber stang.

image

Carl McNeil og de på Swiftflyfishing har tenkt gjennom alt fra kork som er ferdig frest ut, merking av ringer, toppdelen er 8mm kortere enn de andre, epoxy etc etc. Jeg bøyer meg i hatten for Swiftflyfishing.

Før montering måtte jeg pakke vekk fluebindekittet. Og når alt foregår på kjøkkenet så fikk jeg noen bemerkninger fra konemor om at det ble dårlig med påskepynt ettersom jeg hadde beleiret kjøkkenbordet.

Dag 1 gikk med til å lese i heftet, legge frem utstyr jeg skulle bruke samt montere snellefeste og kork. Lekende lett selv for en overivrig 40-åringen som velger å følge byggeinstruksjonene til punkt og prikke.

Montering av snellefeste.

image

Dag 2 gikk med til å finne ryggen på stanga, markere og montere ringer.

image image image

Jeg jobbet også med en winding check av sort silketråd samt testet ut en winding check nikkelsølv ring som svigerfar donerte til stanga. Var ikke helt fornøyd med resultatet men en god natts søvn var løsningen.

Dag 3 var starten på moroa og nest siste etappe i montering av min Epic 476. På med engangshansker og blanding av epoxy lakk blandet med isopropanol får å få «clear wraps».

image

Ettersom tre av fire stangdeler snurret samtidig hadde jeg tid til å jobbe med winding check og å legge et lag med epoxy lakk over Epic navnet på stanga.

image image

Dag 4 var det tid for siste etappe og strøk nr 2 med epoxy.

Det ble mye fokus på pensel og epoxy og lite med kamera.

image

I dag tidlig, 24. mars, var stanga endelig ferdig.

Bildet beskriver mer enn ord.

image image image

image

Nå gjenstår selve fiskingen, må bare teste noen snører først (og binde noen fluer).

Tight lines

/ Ørjan /

Epic logo