Epic 580 So Blue

Epic 580 Blank (8′ #5)

Recommended line weight: AFTMA #5
Length: 8
Pieces: 4

Det har blitt en liten tradisjon at i romjula bygges det fluestang. I fjor var det St.Croix 9′ #7, mens denne gangen er det en Epic 580 So Blue fra Swift flyfishing som skulle bygges. Jeg har en Epic fra før som ble bygd påsken 2016, en Epic 476 Olive.

Epic byggesettene fra Swift flyfishing inneholder alt man trenger, selv esken er et stativ for å ha stangen i for å surre og lakkere ringer.

Byggesettet Epic 580 So Blue og Epic Glassline WF5 kom i begynnelsen av desember men selve byggingen skulle begynne i romjula, nærmere bestemt 2. juledag. Allerede 1. juledag var ventingen slutt og jobben kunne begynne med liming av snellefeste og kork, samt montering av ringer på 2 av 3 stangdeler.

img_3374   img_3372

På 2. juledag fortsatte jeg montering av stangringer på siste stangdel, toppdelen, som jeg syns er den vanskeligste stangdelen å jobbe med. Jeg la på første strøk av epoxy og tynner på to av stangdelene.

På morgenen 3. juledag, 27. desember, oppdaget jeg ved en tilfeldighet noe som så ut som luft mellom snøreførefoten og tråden.

img_3386      fullsizeoutput_20

Jeg sendte melding med bilder til Trevor hos Swift flyfishing for å få råd. Jeg hadde vært for sparsom med epoxyblandingen ved å ikke fått fylt opp mellom foten og tråden. Hadde surringen og lakken vært fersk så hadde det vært enkelt å reparere men stangdelen hadde står over natta. Jeg valgte renske av å legge på ny tråd og epoxyblanding og etter bare få timer i tørkeren så det mye bedre ut.

 

fullsizeoutput_21  img_3394

Etter at alt hadde stått å herdet til kvelden den 28. desember var det tid for siste og avgjørende strøket med 2-komponent epoxy.

img_3402

Alt i alt er jeg meget godt fornøyd med resultatet. Som det sikkert fremkommer på noen av bildene så forgår byggingen på kjøkkenet. Jeg føler meg heldig som har en tålmodig kone (så lenge de dagligdagse tingene går i orden) og barn i de dagene det står på.

img_3406  img_3407

Neste stang prosjekt, det får noen andre ta seg av..

/ Ørjan /