Epic 686 Tobacco

Det lå lenge i kortene at en tredje glassfiberstang ville bli en realitet. Planen var å bygge den til høsten 2019 for å ha den klar til sjøørretfiske vinteren 2020.

Stanga ble bestilt på bryllupsdagen, som en hyllest til kjærligheten (samler sikkert noen fisketid poeng nå). Fortalte det samtidig som jeg overleverte 10 røde roser samt en pose te, med ett med stemningen som dradd inn i opptakten til en alvorlig Hitchcock scene…. Heldigvis fikk jeg dradd stemningen over til roser og te som jeg tross alt hadde tatt med meg hjem. Stemningen løsnet opp med ordene…ja ja bare du bruker den så.

Fra pakken fra det forjettede land, NZ ankom, tok det fort 4 uker før jeg nærmet meg å bygge. Har aldri vært med skeptisk ettersom jeg skulle ha fighting-butt på og for at emnene skulle bli like lang så måtte jeg kappe av 6 mm av butt-emnet.

  

Montering av fighting-butt, snellefeste og kork går av seg selv, det viktigste her er å få Epic merke på det medfølgende snellefeste til å ligge samme vei og i linje med Epic logoen på blanksen.

Spinning av de tre andre stangdelene gjøres uavhenging av bunn-delen. På alle mine 3 Epic stenger ringene satt forskjellig.

På Epic 476 valgte jeg å montere stangdelene sammen etter hvor jeg følte de passet sammen, mens på Epic 580 er ringene satt på ryggen. Valget på Epic 686 ble å sette de 90 grader til høyre for ryggen.

Bare man får satt i gang så går jo resten nesten av seg selv.  Som før så ble medfølgende tråd benyttet for å få gjennomsiktige surringer på alle ringer.

Ved oppmåling viste det seg at to av ringene skulle settes langt ned på de to tynneste stangdelene. Jeg valgte flytte de slik litt opp slik at jeg fikk lagt 12mm surring på på starten før foten på ringen startet. En oppspenningstest etter at alle ringene var montert viste seg meget positiv.

Fokuset var å ikke legge surringene for hardt på samt å «mate» surringene etter de var lagt på for å få alt jevnt og passe tett.

 

Jeg var nøye med å første strøket som ble lagt men glemte å ha i litt tynner på strøk nr 2. Ikke helt fornøyd og har ikke helt bestemt meg for om det skal legges på et siste strøk eller bare la det være.

    

 

   

Alt i alt er jeg jo fornøyd med resultatet av stangbygging på kjøkkenet, eller kjøkken køstøm meid.

Oppsummert så går det riktig vei byggemessig.

Prøvekastingen gikk veldig bra. Her er det krefter på lager. Neste blir å finne passende snelle til råskapen. Det ryktes at Danielsson F3W 4seven har lagt av et eksemplar.

/ Ørjan /

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..