St. Croix SC IV 9′ #7

Etter mange år, mange fler enn hva som var planlagt, og enda flere bemerkninger og kommentarer er jeg omsider i gang med det som skal bli MIN SØ stang. Det er iallefall planen og utgangspunktet for prosjektet så får jeg se hvordan det går.
Blanksen som det bygges på er en 2-delt St. Croix SC IV 9′ #7 den ble i sin tid kjøpt på ryddesalg hos Jarle & Bjørnar fluefiske i Lillestrøm. Ja, den har vært henslengt noen år men våren 2015 tok alt en ny vending da jeg kjøpte stangsurre apparat, ringer, tråd, kork og snellefeste. Etter at feberen i romjula hadde lagt seg så var det tid for å sette i gang.

Jeg fikk hjelp av svigerfar til å finne ryggen på blanksen, faen, jeg har aldri vært mer usikker om jeg skal sette ringene på ryggen av blanksen, på motsatt side eller 90 grader til siden for ryggen. Faen igjen, jeg lot det ligge og fortsatte med kork og innlegget til snellefestet.
Etter litt måling og tilpassing så ble innlegget til snellefestet og kork montert før snellefeste og fightingbutt ble foreviget med resten.

image

Note to self:
Vent med å lime fast snellefestet og fightingbutt til ringene er på plass slik at en har en siktelinje.

image

Etter å ha fordøyd en Aass Bayer fortsatte jeg som planlagt med å surre ringene på plass.

Noen bilder.

imageimageimage

Fortsettelse kommer….

Alle ringene er ferdig surra. Jeg møtte litt utfordringen på siste ringen så jeg måtte ta en time-out med alt.

image

Har tenkt å legge noen surringen med 5 cm mellomrom fra 35-60 cm men har foreløpig latt det ligge på hylla, viktigste er å få stanga ferdig lakka nå.

image

Med snelle på syns jeg den ble rimelig bra.

image

Prosjektet er inne i siste fase, lakkering av stangringene. Denne delen er bare kos men jeg kjenner at jeg grugleder meg til dette er ferdig. Jeg gruer meg til å teste stanga for første gang, har jeg klusset med plassering av ringene i forhold til ryggen på stanga, er aksjonen som forventet, vil den vri seg ved kjøring av fisk. Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet og ikke minst fiske.

image image

image image

Har nå en runde med lakk på begge stangdelene og skal legge en til så er prosjektet ferdig.

Ferdig! Nå skal stanga få ro slik at epoxylakken får satt seg skikkelig. Har jo noen SØ fluer å lage før stanga tas i bruk.

image

image

/ Ørjan /

St Croix logo